.


  De Bezieling


 

   meditatie en zelfonderzoek   trainingen   coachinginspiratie

De inspiratiegroep is speciaal bestemd voor mensen die met mensen werken, als therapeut, begeleider, trainer of coach. Het werken gebeurt vanuit een spiritueel psychologisch perspectief.

Directe aanwezigheid /presentie en in contact zijn met Essentie vormen de basis. Daarbij laat de persoonlijkheid nadrukkelijk van zich horen. De persoonlijkheid en haar gekwetstheden, dwangmatigheden, aannames, identificaties, kun je gaan zien als een versluiering, vervorming van Essentie. Je zult hulpmiddelen aangereikt krijgen om de persoonlijkheid te doorschouwen en het natuurlijke realisatieproces uit te nodigen en te ondersteunen. Moeilijkheden blijken mogelijkheden om delen van onze ware aard te realiseren.

Realisatie is een proces met een open einde, de ontvouwing gaat door......

Met aandacht voor het lichaam als basis voor onze ervaring onderzoeken we het grensgebied van aan- en afwezigheid ('touchpoint'/ het scherp van de snede), we onderkennen en sluiten vriendschap met afweer; we leren innerlijke druk en oordeel te doorgronden, staan stil bij angst en draagvermogen, we leren kwaliteiten van essentie herkennen en ervaren. Door contact, verkennen en toestaan zullen we losser komen van wat vast was, en zal er ruimte komen voor 'wat is'. Thema's zoals compassie, macht en machteloosheid, (on)afhankelijkheid, controle en loslaten, kracht en zachtheid, haat en liefde, uitdrukken en dragen, zullen langs komen. We werken met individuatie in relatie(freedom in bondage). Overdrachtsdynamiek en daarmee de verwarring in relatie (object relatie) onderzoeken en ontwarren we. We besteden aandacht aan het begeleiden van cliŽnten in hun eigen onderzoeksproces, met elementen als richting houden, focussen, spiegelen, confronteren, en interpreteren.

Laatste wijziging 15 June 2007 om 10:47

.